Новини
17 Березня 2020
1 081

Нове призначення: Міністром економіки став топменеджер агрохолдингу Ukrlandfarming Ігор Петрашко

За його кандидатуру проголосувало 243 народних депутатів

17 березня Верховна Рада України рішенням 243 народних депутатів, призначила міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

У ході виступу в Верховній Раді новопризначений міністр заявив, що серед пріоритетних завдань в економіці наразі бачить два напрями: перший – підтримка та збалансування українського виробника в ситуації, коли ринки закриватимуться.

“Ринки Євросоюзу вводитимуть протекціоністські та інші заборони. Важливо зараз допомогти бізнесу зберегти виробництво, робочі місця, заробітну плату”, – зазначив він. І додав, що другий напрям – створення фундаментальних умов для того, щоб український бізнес в Україні відчував себе добре.

“Якщо український бізнес в Україні відчуватиме себе добре, то буде й приплив іноземних інвестицій та фінансування з-за кордону”, – наголосив він, зазначивши, що виступає за продовження політики дерегуляції та зменшення тиску на бізнес.

Ігор Петрашко закінчив Львівський національний політехнічний університет, має ступінь бакалавра бізнес-адміністрування. У 2001 році отримав диплом MBA бізнес-школи при університеті Вандербільта (США).

Протягом 2007−2013 років працював в інвестиційній компанії “Тройка Діалог Україна”, де очолював інвестиційно-банківське управління та був керуючим директором, а потім очолив департамент корпоративного бізнесу в Сбербанку Росії.

З квітня 2013 року обіймав посаду заступника гендиректора агрохолдингу Ukrlandfarming Олега Бахматюка.

Нагадаємо, 4 березня 2020 року було змінено склад Кабінету міністрів, у ньому залишилося декілька членів попереднього уряду. А також новим прем’єр-міністром призначено Дениса Шмигаля.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram