Новини
14 Серпня 2019
832

Нове придбання: BlaBlaCar купила французьку Ouibus

До кінця року кількість маршрутів збільшать до 400 напрямків у 10 європейських країнах

Фото: Wikipedia/Florian Fèvre

Інтернет-сервіс з пошуку попутників BlaBlaCar закрив угоду щодо придбання одного з найбільших автобусних операторів Франції Ouibus, що належав державному ж/д перевізнику SNCF, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на матеріали фонда-акціонера сервісу Vostok New Ventures.

Наразі параметри угоди не розкриваються. Зазначається, що у планах компанії збільшити до кінця року маршрутну мережу сервісу до 400 напрямків у 10 європейських країнах.

Додається, що пропозицію SNCF щодо купівлі належного йому автобусного оператора Франції Ouibus, BlaBlaCar зробив ще у листопаді 2018 року. “За оцінками BlaBlaCar, угода дозволить йому вперше вийти за рамки своєї основної сфери діяльності, а також почати переговори щодо партнерства з іншими локальними автобусними партнерами й операторами Європи”, – йдеться у повідомленні.

BlaBlaCar засновано 2006 року у Франції. Сервіс дозволяє автовласникам знаходити попутників для спільних поїздок і ділити між собою транспортні витрати. Сервіс працює у 22 країнах світу, сукупна аудиторія проекту перевищує 65 млн осіб. В Україні сервіс почав працювати на початку 2014 року, купивши український стартап “Подорожник”.

Нагадаємо, що до кінця 2019 року сервіс пошуку попутників для автомобільних поїздок BlaBlaCar має намір монетизувати свої послуги в Україні. Що стосується формату та розміру оплати за послугу, то у компанії знаходяться в пошуку оптимального рішення.

А от французька компанія BlaBlaBus (автобусна дочка райдшер-сервісу BlaBlaCar) в кінці червня заявила, що обирає формат співпраці з українськими автобусними перевізниками. Однак запускатися в Україні під брендом BlaBlaBus поки не планує.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram