Новини
1 Липня 2019
952

Нове правило: Тепер за посилки вартістю понад €100 треба буде доплатити

Для юридичних осіб безмитний ліміт не змінився

З 1 липня 2019 року вступають в дію зміни до Податкового кодексу, прийняті 23 листопада минулого року, які стосуються оподаткування посилок з-за кордону. Так, згідно з законопроектом №9260, якщо вартість товарів в міжнародних і експрес-відправленнях, що заходять в Україну для одного одержувача в одній депеші від одного відправника сумарно перевищує €100, одержувач-фізособа зобов’язаний сплатити податок на додану вартість. Раніше цей поріг становив €150.

Додаткових платежів буде два: ПДВ 20% і мито 10%. Для розрахунку суми застосовуватиметься курс НБУ, встановлений на 00:00 дня подання митної декларації або визначення податкових зобов’язань.

Нові правила стосуються фізичних осіб. Для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців безмитний ліміт залишається на рівні €150. Зміни не стосуються правил особистого ввезення: сумарна вартість ввезених товарів – до €500 (до €1 тис. в аеропортах) податком не обкладається. Але це правило діє, якщо перетинати кордон не частіше одного разу на три доби. Якщо частіше – доведеться обмежитися сумою в €50, або сплачувати податок.

Нагадаємо, доходи Укрпошти від міжнародних операцій у 2018 році зросли на 37%. Загалом минулого року компанія обробила 34,4 млн міжнародних імпортних та експортних відправлень, що майже на 45% більше, ніж у 2017 році. Основними експортними країнами, до яких Укрпошта найбільше здійснювала доставку у минулому році, були: США, Великобританія, Канада, Німеччина, Франція, Польща та Австралія. А найбільшими імпортерами стали: Китай, Ізраїль та США та Нідерланди.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram