Новини
25 Листопада 2019
1 079

Novartis купить The Medicines Company за майже $10 мільярдів

Таким чином Novartis зможе розширити портфель лікарських препаратів для лікування серцево-судинних захворювань

Швейцарська фармацевтична компанія Novartis досягла угоди про придбання американської біотехнологічної компанії The Medicines Company, повідомляє Reuters. Сума угоди — $9,7 млрд.

Угода дозволить Novartis розширити портфель лікарських препаратів для лікування серцево-судинних захворювань.

За умовами угоди, акціонери The Medicines Company отримають $85 за акцію, що становить 24%-ву премію до ціни закриття торгів акціями американської компанії ($68,55) на біржі.

Угода, завершення якої заплановано на перший квартал 2020 р., схвалена радами директорів обох компаній.

The Medicines Company розробляє експериментальний гіпохолестеринемічний препарат Inclisiran для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями.

На думку експертів, пише агенція, угода дозволяє зробити висновок, що Novartis зосереджується не тільки на розробці препаратів для лікування рідкісних захворювань, але і на препаратах, які допоможуть мільйонам пацієнтів.

Як писали раніше Investory News, Novartis, головний офіс якої розташований у Базелі, підозрюють у маніпуляції з даними. Від компанії вимагають додаткових даних щодо перших у світі геннотерапевтичних препаратів для лікування м’язової атрофії хребта у дітей.

Також, швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG отримала дозвіл регулятора на продаж найдорожчого в світі препарату для лікування спінальної м’язової атрофії у дітей у віці до двох років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram