Новини
27 Травня 2020
1 164

Нова стратегія альянсу: Renault, Nissan і Mitsubishi розділили відповідальність

Компанії планують виробляти близько 50% моделей до 2025 року

Автовиробники Nissan Motor Co., Renault SA і Mitsubishi Motors Corp. розділили лідерські функції за окремими напрямами в рамках нової стратегії розвитку альянсу. Як повідомляється в спільному прес-релізі компаній, Nissan буде відповідальний за розвиток автономних автомобілів, пише Reuters.

Renault займеться розробкою платформи для підключення автомобілів до інтернету на базі Android, а також електронних та електричних систем. У Китаї за цей напрямок буде відповідати Nissan.

Mitsubishi, своєю чергою, стане лідером альянсу щодо розвитку “плагін-гібридних” автомобілів.

Члени альянсу розділили й географічну відповідальність. Для Nissan опорними будуть Китай, Північна Америка та Японія. Renault сконцентрується на просуванні в Європі, Росії, Південній Америці та Північній Африці, а Mitsubishi — в країнах АСЕАН (Асоціація держав Південно-Східної Азії) і Океанії.

Компанії планують виробляти близько 50% моделей до 2025 р. в рамках нової схеми.

Тим часом, французька газета Le Figaro повідомила, що Renault може представити в п’ятницю програму зниження витрат на €2 млрд. За інформацією джерел видання, автовиробник планує скоротити 5 тис. робочих місць.

Глава Renault Жан-Домінік Сенар зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Компанія обіцяла зберегти в країні високотехнологічне виробництво, зокрема випуск на заводі в місті Клеон, в Нормандії, нового електродвигуна для автомобілів альянсу.

Акції Renault в середу дорожчають на 15,8%. Котирування Nissan і Mitsubishi за підсумками торгів у Токіо підвищилися на 5,5% і 2,3% відповідно.

Як писали раніше Investory News, Nissan планує агресивне скорочення витрат, щоб впоратися з несподіваним спадом продажів на фоні новин про ексглаву компанії Карлоса Гона. Компанія планує скоротити близько 4,3 тис. робочих місць і закрити два заводи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram