Новини
13 Жовтня 2021
861

Нова пошта побудує за мільярд гривень сортувальний термінал біля аеропорту “Бориспіль”

Новий хаб оброблятиме понад 100 000 посилок на годину

Фото: пресслубжа Нової пошти

Компанія “Нова пошта” побудує новий автоматизований сортувальний термінал біля міжнародного аеропорту Бориспіль, повідомляє пресслужба компанії.

Інвестиції у проєкт становитимуть 1 млрд грн. Будівництво буде проходити в три етапи. Перша черга терміналу буде запущена у 2022 році, загальна площа терміналу — 35 тис. м².

Новий сортувальний хаб буде вдвічі потужніше чинного термінала в Києві, який здатний обробляти до 50 тис. посилок на годину.

На території терміналу буде розташована сортувальна станція Нової пошти “Глобал” для міжнародних відправлень, посилкового та вантажного корпусу з високим рівнем автоматизації й роботизації. Також термінал буде оснащений злітно-посадковою смугою для безпілотних літальних апаратів.

Для сортування посилок будуть використовуватися автоматизовані лінії від голландської компанії Vanderlande і литовської Equinox. Сортування дрібного вантажу відбуватиметься без використання людської праці.

Додатково на сортувальному центрі буде впроваджено технологію відеоаналізу, що дозволить чітко розпізнавати посилки з пошкодженим маркуванням.

Одночасно на терміналі зможуть розвантажуватися і завантажуватися 220 автомобілів.

Щоб зменшити викиди CO2 на терміналі буде імплементована система “розумного” завантаження контейнерів посилками — Smart pack.

Проєкт створить 300 робочих місць. Для працівників передбачений розвіз, харчування, а також медична страховка.

Нагадаємо, Нова пошта запускає власну авіакомпанію Supernova Airlines. Рейси здійснюватимуться з аеропортів Бориспіль і Львів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram