Новини
9 Вересня 2020
957

Нова ера? Через 30 років понад 1 мільярд жителів планети будуть вимушені мігрувати

Особливо це стосуватиметься людей у регіонах екваторіальної Африки, Центральної Азії та Близького Сходу

Більше одного мільярда жителів планети до 2050 р. можуть зіткнутися із загрозою вимушеного переселення через швидке зростання населення, нестачі доступу до продовольства і води, свідчать дані аналізу Інституту економіки та миру.

Згідно з дослідженням, очікується, що чисельність населення планети до 2050 р. зросте до 10 млрд, внаслідок чого посиляться конфлікти, пов’язані з боротьбою за ресурси.

У зв’язку з цим близько 1,2 млрд населення, а особливо в регіонах екваторіальної Африки, Центральної Азії та Близького Сходу, можуть бути змушені мігрувати.

“Це буде мати великі соціальні та економічні впливи, не тільки у світі, що розвивається, але й в розвиненому, оскільки масове переселення приведе до більших потоків біженців у розвинені країни”, — заявив засновник Інституту економіки та світу Стів Кіллелеа.

Загрози, які можуть спровокувати масову міграцію, поділені на дві категорії. Перша — це нестача продовольства, води та зростання населення, друга — природні лиха, зокрема повені, посухи, циклони, підняття рівня води у світовому океані, підвищення температури повітря тощо.

Згідно з аналізом інституту, Індії та Китаю у найближчі десятиліття найбільше загрожує нестача води, в той час, як Пакистан, Іран, Мозамбік, Кенія і Мадагаскар зіткнуться з цілою низкою загроз і нездатністю з ними впоратися.

“Ці країни тепер в цілому стабільні, але мають високу схильність до екологічних загроз, що означає, що вони більш схильні до ризику краху в майбутньому”, — йдеться у дослідженні.

За словами Кіллелеі, у світі зараз на 60% менше доступної прісної води, ніж 50 років тому в той час, як, згідно з прогнозами, попит на продовольство в наступні 30 років зросте на 50%.

В інституті висловили надію на те, що наданий аналіз зможе допомогти в розробці стратегії надання допомоги та розв’язання проблем, пов’язаних з кліматом.

Як відомо, станом на 1 грудня 2019 р. в Україні проживало 37,29 млн осіб — 20,01 млн жінок і 17,28 млн чоловіків.

Нагадаємо, американська авіакомпанія Delta Air Lines заявила, що протягом наступного десятиліття інвестує $1 млрд в ініціативи, які обмежать вплив глобальних авіаперевезень на навколишнє середовище. Тим самим вона стане першою авіакомпанією першою у світі авіаційною компанією з нейтральним рівнем викидів вуглецю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram