Новини
4 Січня 2021
813

Норвезька DNV GL відмовилася сертифікувати “Північний потік-2”

На рішення вплинули нові санкції США щодо проєкту

Норвезька організація Det Norske Veritas (DNV) GL не зможе видати газопроводу “Північний потік-2”, який будує “дочка” “Газпрому” Nord Stream 2, сертифікат відповідності, необхідний для початку його роботи, повідомляє РБК.

“DNV GL припинить всі заходи щодо перевірки трубопровідної системи Nord Stream 2 відповідно до санкцій й до того часу, допоки ці санкції залишаються у силі. Ми реалізуємо план зі згортання нашої підтримки з перевірки проєкту”, — йдеться у заяві компанії.

Додається, що відповідно до поточної ситуації DNV GL не може видати сертифікат після закінчення будівництва трубопроводу.

Як зазначає РБК, американські санкції, які набрали чинності 1 січня 2021 року з прийняттям у конгресі США оборонного бюджету, фактично забороняють іноземним компаніям надавати послуги з тестування, інспектування та сертифікації трубопроводу.

Для того, щоб покинути проєкт надається 30 днів, в іншому випадку компаніям загрожують санкції.

DNV GL — партнер газопроводу “Північний потік” і “Північний потік-2”, який наразі будується. Перший газопровід проходить щорічну сертифікацію DNV GL з 2012 року. Процедури перевірки DNV спрямовані на те, щоб мінімізувати ризики від проєкту для життя людей, майна та навколишнього середовища.

Трубопровід “Північний потік-2” був спроєктований за стандартом підводних трубопроводів DNV-OS-F101.

Наприкінці листопада 2020 року DNV GL повідомила, що через американські санкції не зможе надавати послуги з тестування та перевірки обладнання, що використовується на трубоукладальних судах “Північного потоку-2”.

Однак тоді у компанії уточнили, що на даному етапі мова не йде про відмову сертифікувати газопровід, коли він буде добудований.

Раніше Investory News писали, що імпорт газу в Україну з ЄС досяг п’ятирічного максимуму. Станом на середину літа 2020 року через віртуальний реверс було імпортовано 54% від усіх обсягів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram