Новини
20 Січня 2021
964

НКЦПФР: В Україні за три місяці з’явилося 40 нових фінансових пірамід

Серед них — проєкти, які, нібито, працюють на ринку Форекс або з іншими фінансовими активами

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) у IV кварталі 2020 року виявила понад 40 проєктів, які пропонують фінансові послуги громадянам, з метою подальшого незаконного заволодіння коштами, повідомляє пресслужба НКЦПФР.

“Список сумнівних фінансових проєктів з ознаками шахрайства збільшений до 60 учасників. З повним списком можна ознайомитись тут“, — зазначили у НКЦПФР.

До переліку включено проєкти, які, нібито, працюють на ринку Форекс або з іншими фінансовими активами, а також ті, які вводять в оману громадян під виглядом співпраці з міжнародними фінансовими інвестиційними компаніями.

А ще проєкти, які діють за звичним для українців механізмом надання надзвичайно великих відсотків під виглядом подарункових сертифікатів, як сумнозвісна B2B Jewelry.

У НКЦПФР попереджають, що такі організації зарекомендовують себе потенційним жертвам як відомі та успішні фінансові компанії з великим досвідом у сфері інвестицій та мають офіси у міжнародних фінансових столицях світу. При цьому деякі з них вдають, що зареєстровані в Україні — про такі Нацкомісія інформує правоохоронні органи.

Також НКЦПФР отримала інформацію від європейських регуляторів про ряд фірм, які прикриваються квазіуспішними компаніями з торгівлі акціями та іншими фінінструментами, переїжджають з ЄС і відкривають офіси в Україні.

Нагадаємо, наприкінці серпня минулого року СБУ викрила фінансову піраміду В2В Jewelry — 600 тис. громадян вклали туди близько $250 млн.

Про те, як шахраї наживаються на обмані та віртуозних фінансових пірамідах, можна прочитати в матеріалі Investory News “Спіймай, якщо зможеш: Вражаючі фінансові афери”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram