Новини
13 Лютого 2023
536

Nissan та Renault інвестують $600 мільйонів у виробництво в Індії

Планується збирати в країні шість нових моделей

Фото: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Автовиробники Nissan Motor та Renault заявили, що інвестують $600 млн у виробництво шести нових моделей в Індії — одному з трьох ринків, на яких обидва автовиробники планують тісно координувати в межах оновленого альянсу, пише Reuters.

Цей крок допоможе розв’язати проблему падіння часток японських та французьких компаній на ринку, що набуває дедалі більшого глобального значення.

“Ці інвестиції є дуже важливими не тільки для продуктів, але й для технологій, таких як електромобілі, щоб дійсно захопити зростаючий індійський ринок, який є третім найбільшим у світі, а також використовувати Індію як базу для експорту”, — заявив головний операційний директор Nissan Ашвані Гупта.

У своїй заяві обидві компанії повідомили, що кожна з них вироблятиме в Індії по три нові моделі, які будуть побудовані на спільних платформах — компонентах та інженерних розробках, які можуть бути спільними для різних дизайнів.

Дві моделі будуть електромобілями (EV), першими в Індії, а інші — спортивними позашляховиками.

Усі вони вироблятимуться на автозаводі, яким компанії спільно володіють у Ченнаї, на півдні Індії, де працюють неповністю зайняті працівники. Там же знаходиться центр досліджень і розробок.

У 2022 році обидві компанії разом мали близько 3% індійського ринку. На відміну від Nissan, Renault не має значної присутності в Китаї, США та Японії, що підвищує ставки на її успіх в Індії.

Згідно з даними S&P Global Mobility, продажі в Індії минулого року зросли на 23% до 4,4 млн автомобілів, обігнавши японський ринок.

Завод у Ченнаї може виробляти близько 500 тис. автомобілів на рік, але минулого року Renault продала в Індії лише 87 тис. автомобілів, а Nissan — 35 тис.

Нагадаємо, у Польщі продовжили термін дії українських посвідчень водія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram