Новини
25 Липня 2019
830

Nissan до 2022 року скоротить понад 12 тисяч співробітників

За цей же термін планується скоротити модельний ряд автовиробника приблизно на 10%

Фото: Nissan

Японський автомобільний концерн Nissan в найближчі роки планує скоротити 12,5 тис. співробітників по всьому світу, повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву японської компанії.

Відзначається, що скорочення в рамках реструктуризації бізнесу повинні проходитимуть до 2022 року. За даними компанії, за цей же термін планується скоротити модельний ряд Nissan приблизно на 10%. Поки компанія не уточнює, які саме моделі підпадають під скорочення.

Чистий прибуток концерну у квітні-червні 2019 р. зменшився на 95%, до 6,4 млрд ієн ($59 млн). Виручка знизилася на 13%, до 2,3 трлн ієн ($21,3 млрд).

Компанія проводить реструктуризацію після того як колишній голова правління Nissan Карлос Гон був заарештований в Токіо 19 листопада минулого року. Його підозрюють у порушенні вимог до обов’язкової звітності, нецільовому витрачанні коштів, а також введенні інвесторів і регуляторів в оману щодо розмірів його винагороди. Навесні 2019 р. Карлоса Гона знову арештували, звинувачуючи його у підозрі нецільового використання коштів Nissan для особистих потреб.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram