Новини
27 Січня 2020
1 031

Німецьку Condor Airlines, що належала збанкрутілому Thomas Cook, придбала польська авіакомпанія LOT

Сума угоди невідома, проте на думку експертів, вона становить близько 590 мільйонів

Фото: Condor Airlines

Найбільшу німецьку чартерну авіакомпанію Condor Air, яка з 2009 року належала збанкрутілій туристичній групі Thomas Cook, було продано польській державній авіакомпанії LOT Polish Airlines, повідомляє RMF24, посилаючись на заяву прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецкого.

Зазначається, що LOT виграв конкурс на покупку Condor у кількох інших інвесторів, зокрема в американського фонду Apollo та британського Greybull.

Зареєстрована у Франкфурті-на-Майні авіакомпанія Condor, збереглася лише завдяки фінансовій допомозі німецької держави у розмірі €380 млн.

Як зазначає Lowcost.ua, поглинання німецької авіакомпанії Condor Airlines польською авіаційною групою – це різкий вихід авіакомпанії LOT на ринок, де домінує Lufthansa.

“Поглинання не з дешевих – новий власник повинен повернути використану частину позики німецькій державі. Сума самої угоди залишається невідомою, але, на думку експертів, вона становить, загалом, близько €590 млн», – йдеться у повідомленні.

За словами Матеуша Моравецкого, дана угода “сміливий, проте в той самий час розважливий крок Польських авіаліній LOT. Це доказ сили польської економіки”, – наголосив він.

Додається, що операція з придбання авіакомпанії польської авіагрупою повинна завершитися до кінця квітня.

Condor нараховує близько 5 тис. персоналу та володіє 60 літаками. Це важливий партнер для німецьких туристичних агентств. Польська авіагрупа на 100% належить державі та контролюється головою Ради міністрів. До її складу входять LOT, Lot AMS, LS Airport Services.

Раніше Investory News писали, що ліквідація найстарішого туроператора Thomas Cook коштуватиме Британії сотні мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram