Новини
13 Серпня 2020
1 293

Німецький туроператор TUI закінчив третій квартал зі збитком €1,1 мільярда

Бронювань було на 81% менше, ніж рік тому

Німецька туристична компанія TUI Group представила фінансову звітність за третій квартал, що закінчився 30 червня. Виручка компанії впала на 98,5%, до €75 млн, TUI закінчила квартал зі збитками до відрахування податків і відсотків €1,1 млрд.

TUI повідомляє, що, хоча з середини червня відновилося бронювання турів по деяких напрямках, в цілому бронювання на нинішнє літо виявилися на 81% нижче, ніж у 2019 р. Компанія також очікує, що бронювання на нинішній зимовий сезон будуть на 40% нижче, ніж роком раніше.

У середу, 12 серпня, TUI отримала другий з початку року кредит від німецької влади — зараз вона отримала €1,05 млрд, раніше, у квітні, компанії вже виділяли кредит на € 1,8 млрд.

У травні компанія також оголосила про скорочення 8 тис. робочих місць для зниження витрат. TUI планує скоротити витрати на 30% до 2023 р. Зараз у компанії працюють близько 70 тис. осіб, вона управляє 400 готелями та 150 літаками.

Після публікації звітності акції TUI знизилися на 1%, в цілому з початку року вони впали на 60%.

Нагадаємо, сервіс бронювання житла Booking.com має намір компенсувати частину коштів за майбутні поїздки своїм клієнтам, броні яких були скасовані через пандемію коронавірусу. При цьому розмір повернення не може перевищувати €100.

Investory News підготували добірку мальовничих куточків нашої країни, які потрібно обов’язково відвідати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram