Новини
2 Лютого 2022
966

Німецький автовиробник Mercedes змінив офіційну назву

У майбутньому бізнес компанії орієнтуватиметься на електромобілі

Німецький автовиробник Daimler AG у вівторок, 1 лютого, офіційно перейменувався на Mercedes-Benz Group AG, повідомляє Deutsche Welle.

“Усередині компанії назву змінили 29 січня — рівно через 136 років після того, як 29 січня 1886 року піонер автомобілебудування Карл Бенц запатентував винайдений ним перший у світі автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння”, — йдеться в заяві фірми.

Рішенням про ребрендинг глава правління корпорації Ола Келленіус завершує масштабну корпоративну реструктуризацію, яка почалася наприкінці 2021 року з виділення вантажного підрозділу Daimler Truck.

“Відтоді є дві окремі компанії, кожна з яких котирується на фондовій біржі. Нині Mercedes-Benz зосередився на виробництві легкових автомобілів та мінівенів”, — йдеться у повідомленні.

Як заявив Келленіус минулого тижня, аби підвищити привабливість автовиробника, як логотип компанії використовуватиметься традиційна емблема з трипроменевою зіркою. “Ми бачимо, що за останні 12-18 місяців увага до Mercedes зросла”, — підсумував глава правління.

Заявлена ​​ним мета — зробити Mercedes-Benz люксовим брендом. Змінену назву має бути внесено до торгового реєстру.

За словами Келленіуса, у майбутньому бізнес Mercedes-Benz буде орієнтований на електромобілі. Якщо “дозволять ринкові умови”, штутгартський концерн має намір повністю перейти на їхнє виробництво вже до кінця поточного десятиліття.

За оцінками експертів, Mercedes-Benz — один із найдорожчих автобрендів світу. Минулого року американська консалтингова фірма Interbrand оцінила його у $51 млрд. У цьому сегменті його випереджає лише японський конкурент Toyota.

Раніше Investory News писали, що Mercedes досягне до 2040 року вуглецевої нейтральності.

Нагадаємо, Mercedes-Benz, Microsoft, Nike, Starbucks та інші об’єдналися аби допомогти світовому бізнесу скоротити шкідливі викиди. Заради досягнення мети було створено коаліцію Transform to Net Zero.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram