Новини
21 Листопада 2019
897

Німецький автовиробник Continental звільнить понад 5 тисяч працівників

Через нову політику, спрямовану на боротьбу зі зміною клімату, компанія скорочує штат співробітників

Німецький виробник автомобільних комплектуючих Continental планує скоротити до 2028 р. понад 5 тис. робочих місць після того, як було прийнято рішення про ліквідацію частини бізнесу, пов’язаного з бензиновими та дизельними двигунами. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву компанії.

У компанії заявили, що через нову політику, спрямовану на боротьбу зі зміною клімату, Continental припинить роботи в області гідравлічних компонентів для бензинових і дизельних двигунів у найближчі роки.

“Ми вже деякий час ведемо інтенсивні, конструктивні переговори з представниками працівників. Ключове питання зараз полягає в наступному: як ми можемо здійснити необхідні заходи відповідально і з передбаченням, щоб ми могли вийти сильнішими з нинішньої реорганізації. Ми будемо максимально підтримувати тих співробітників, які потраплять під скорочення”, — заявив генеральний директор Continental, доктор Ельмар Дегенхарт.

Наглядова рада Continental AG затвердила структурні зміни 20 листопада.

Як розповіли в прес-службі Continental, плани з реорганізації раніше обговорювалися наглядовою радою компанії на його засіданні 25 вересня 2019 р. З того часу керівництво і робітничі ради обговорили ситуацію і подальші кроки.

Тож, в Continental повідомили, що близько 520 робочих місць буде втрачено, коли в 2024 р. буде закрито підприємство в німецьмоу місті Родінг, де виробляються гідравлічні компоненти для бензинових та дизельних двигунів.

Ще 850 робочих місць знаходяться під загрозою в Лімбах-Оберфроні (Німеччина) як тільки виробництво компонентів для вприскування дизельного палива закінчиться в 2028 р. І ще 2,2 тис. робочих місць в Бабенгаузен (Німеччина) знаходяться під загрозою.

Також 720 робочих місць буде втрачено у Ньюпорт-Ньюс (США), де гідравлічні компоненти для бензинових двигунів припинять роботу в 2024 р.

У Пізі (Італія) 750 робочих місць знаходяться також під загрозою, тому що виробництво компонентів бензинового двигуна припиниться до 2028 р.

Continental заявила, що також почне переговори з представниками робітників на своєму підприємстві в іспанському місті Рубі, де вона виробляє аналогові системи зображення — дисплеї. За даними на сайті Continental, в Рубі працює близько 760 чоловік.

Нагадаємо, у жовтні 2019 р. ринок легкових автомобілів в Європейському союзі зріс на 8,7% і склав понад 1,1 млн одиниць. Минулого місяця найсильніше зростання попиту на машини було зафіксоване в Румунії та Литві.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram