Новини
22 Квітня 2020
2 668

Німецька Kostal побудує під Києвом завод з виробництва автомобільної електроніки

Інвестиції у реалізацію проєкту складуть 39 мільйонів

Німецька компанія Kostal побудує під Києвом завод з виробництва автомобільної електроніки на 900 робочих місць. Відповідний меморандум про співпрацю між Бориспільською РДА та ТОВ “Костал Україна” був підписаний днями, повідомляється на офіційному сайті Бориспільської райдержадміністрації.

Зазначається, що будівництво заводу має розпочатися вже в травні поточного року. “Головний офіс компанії в Німеччині підтвердив наміри”, – йдеться у повідомленні. На реалізацію проєкту необхідно €13 млн інвестицій для власне будівництва та ще €26 млн для його оснащення необхідним обладнанням.

Як зазначив голова Бориспільської райдержадміністрації Володимир Строкань, завдяки втіленню даного проєкту буде створено 900 нових робочих місць для мешканців району.

ТОВ “Костал Україна” – це дочірня компанія німецької фірми LEOPOLD KOSTAL GmbH & Co., яка своєю чергою входить до групи KOSTAL, що складається з 31 компанії в 17 країнах світу. ТОВ “Костал Україна” було засновано у 2006 році в Переяславі на базі відремонтованого корпусу заводу “Київприлад”.

Напрями діяльності: автомобільна електроніка, контактні системи, промислова електроніка, автоматичне та діагностичне обладнання. Партнерами компанії є такі великі автовиробники, як Ford, Audi, Volkswagen, Porsche, Lamborghini, Mercedes, Renault, BMW, Skoda, Seat.

Нагадаємо, в Україні вже є іноземний виробник автомобільної електроніки – американська Jabil Circuit, яка минулого року інвестувала в будівництво другої черги заводу зі збірки електроніки в селі Розівка ​​(Закарпатська обл.) $16 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram