Новини
30 Березня 2020
884

Німеччина затвердила найбільшу в історії країни антикризову програму

Бундесрат схвалив її в екстреному порядку

Німецький бундесрат схвалив виділення багатомільярдного пакета допомоги для подолання кризи, пов’язаної з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2. Аби затвердити антикризовий пакет обсягом у €156 млрд у терміновому порядку, представництво федеральних земель ФРН провело в п’ятницю, 27 березня, своє друге засідання за тиждень, повідомляє Deutsche Welle.

Видання зазначає, що землі надіслали по одному своєму представнику та відмовилися від дебатів, аби провести засідання якнайшвидше та знизити ризик інфікування. Пізніше того ж дня федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр підписав пакет законів про підтримку економіки.

Уряд Німеччини прийняв програму допомоги в понеділок, 23 березня, через два дні його схвалили депутати бундестагу.

Найбільший в історії ФРН антикризовий пакет включає, зокрема, окрему загальнонаціональну програму підтримки мікропідприємств і самозайнятих обсягом у €50 мільярдів. “Ці гроші будуть взяті з додаткового державного бюджету в €156 мільярдів. Необхідні гроші ФРН візьме в борг, розмістивши на фондовому ринку державні облігації”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що всім підприємствам з чисельністю персоналу не більше 5 осіб буде одноразово виплачено на найближчі три місяці до €9 тисяч. А от фірми, в яких не більше 10 працівників, можуть розраховувати на суми до €15 тисяч. “Гроші призначені, в першу чергу, для оплати оренди приміщень, взятого в лізинг устаткування та кредитів”, – зазначає видання.

Про те, як інші країни допомагають підприємцям подолати економічні наслідки від коронавірусу можна прочитати в матеріалі Investory News “We`re closed: Україна вирішила підтримати бізнес на час карантину”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram