Новини
29 Серпня 2022
626

Німеччина заплатила високу ціну за дешевий газ із рф

Анналена Бербок визнала, що її країна пожертвувала своєю безпекою та незалежністю

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала “самообманом” твердження, що Берлін отримував дешевий газ із росії, заявила вона в інтерв’ю виданню Bild am Sonntag.

“Ми повинні покласти край самообману, що ми коли-небудь отримували дешевий газ із росії. Ми, можливо, не заплатили за нього багато грошей, однак ми заплатили за нього нашою безпекою та незалежністю. І українці вже заплатили за нього тисячами своїх життів. Рахунок прийшов пізніше, проте тим драматичніше”, — сказала вона.

Глава німецького МЗС також категорично виступила проти відкриття газопроводу “Північний потік-2” на тлі нинішньої енергетичної кризи.

“Іноді я дивуюся, що деякі не зрозуміли, що це не гра за правилами і не раптові перебої з доставкою. Газопроводи з росії — це вже не звичайні трубопроводи, а зброя у гібридній війні. Якщо путін не здійснює поставки через “Північний потік-1”, чому він повинен здійснювати поставки через “Північний потік-2”? “Північним потоком-1″ надходить недостатньо газу не тому, що трубопровід зламаний, а тому, що путін цього не хоче”, — пояснила Бербок.

Нагадаємо, що доходи рф від експорту нафти скоротилися на $2 мільярди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram