Новини
14 Лютого 2022
593

Німеччина виділяє Україні €150 мільйонів кредиту

Канцлер Олаф Шольц оголосив про новий незв’язаний кредит Україні

Німеччина виділяє Україні €150 млн з поточного незв’язаного фінансового кредиту, а також відкриє новий незв’язаний кредит. Про це було оголошено під час спільної пресконференції президента України Володимира Зеленського з канцлеом Німеччини Олафом Шольцом, який перебуває з візитом у Києві, повідомляє УНІАН.

“Німеччина підтримує Україну багато років словом і ділом. Жодна країна у світі не підтримувала Україну за останні вісім років так сильно фінансово. Таким чином ми зробили українську економіку більш незалежною від іноземного впливу. І я можу вас запевнити, що ми продовжуватимемо цю підтримку. Тому я радий, що можу сьогодні оголосити швидку виплату €150 млн з поточного незв’язаного фінансового кредиту, і можу оголосити про новий незв’язаний кредит. І це, до речі, крім підтримки України з боку ЄС”, — підкреслив він.

Шольц додав, що Німеччина стоїть пліч-о-пліч з Україною і підтримує її на європейському шляху, зазначивши, що ФРН зробила українську економіку більш стійкою та незалежною від іноземного впливу.

Нагадаємо, представники країн Євросоюзу підтримали пропозицію Єврокомісії надати Україні €1,2 млрд додаткової макрофінансової допомоги. Виплати залежатимуть від умови виконання Україною програми МВФ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram