Новини
13 Серпня 2020
821

Німеччина утримується від заборони Huawei як постачальника обладнання для 5G

Заборонити можна лише в разі дотримання певних умов

Згідно з повідомленням Frankfurter Allgemeine Zeitung, уряд Німеччини ухиляється від заборони Huawei як постачальника обладнання для 5G-сфери.

Федеральне управління з інформаційної безпеки (BSI) спочатку перевірить технологію, представлену для використання в 5G-мережах. Зазначається, що в Законі про телекомунікації буде вжито низку заходів безпеки.

Згідно з повідомленням, поняття “політичної достовірності” стане частиною Закону. Всупереч перевірки безпеки BSI, на виробника можна буде накласти заборону тільки в разі, якщо уряд, Міністерство закордонних справ, Міністерство внутрішніх справ і Міністерство з економічних питань разом висловлять занепокоєння щодо провайдера, яке ґрунтується на понятті “політичної достовірності”.

Однак це фактично неможливо, оскільки уряд і Міністерство з економічних питань неодноразово висловлювалися проти виключення Huawei з переліку постачальників 5G тільки тому, що це китайська компанія.

Нагадаємо, Федеральна комісія зв’язку Сполучених Штатів Америки офіційно оголосила китайські телекомунікаційні компанії Huawei й ZTE загрозою національній безпеці. Рішення було винесено на фоні прийняття Китаєм закону нацбезпеки Гонконгу.

Як відомо, Huawei Technologies з середини вересня 2020 р. припиняє виробництво смартфонів на базі процесора Kirin через введені США санкції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram