Новини
19 Травня 2020
1 135

Німеччина та Франція запропонували створити фонд відновлення економіки ЄС

Початковий капітал фонду становить €500 мільярдів

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон запропонували створити фонд для відновлення країн Євросоюзу після пандемії коронавірусу, повідомляє Associated Press.

Обсяг фонду складе €500 млрд ($545,73 млрд). Передбачається, що всі 27 країн Євросоюзу запозичать цю суму на фінансових ринках. Постраждалим країнам гроші будуть виділятися в борг.

Меркель і Макрон заявили, що сподіваються найближчим часом досягти угоди з приводу створення фонду з іншими членами ЄС. Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен вже підтримала пропозицію Франції та Німеччини.

За словами канцлера, фонд повинен бути доступний протягом обмеженого періоду часу та забезпечити згуртованість в ЄС. “Мета полягає в тому, щоб Європа вийшла з цієї кризи сильнішою, більш згуртованою та солідарною”, — зазначила вона.

Як писали раніше Investory News, економіка Великої Британії за підсумками 2020 р. може впасти на 14%, випливає з нового прогнозу Банку Англії. Падіння може стати найгіршим за 300 років — подібного краху фінансова система не відчувала з 1706 р.

Нагадаємо, у 2020 р. через загострення коронавірусної кризи очікується глибока глобальна рецесія. Такий прогноз тепер є базовим для Міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, яке у поточному році очікує падіння світової економіки на 1,9%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram