Новини
26 Жовтня 2022
395

Німеччина схвалила інвестиції Китаю в порт Гамбурга

Угода викликала політичні суперечки 

Уряд Німеччини схвалив у середу інвестиції китайської компанії Cosco у 24,9% акцій одного з трьох терміналів логістичної фірми HHLA в найбільшому порту Німеччини в Гамбурзі, повідомляє Reuters.

Це менше, ніж спочатку заплановані 35% акцій, на які претендував китайський судноплавний гігант. Рішення було схвалено напередодні поїздки канцлера Олафа Шольца в Китай.

Компроміс було досягнуто після значного політичного опору угоді. Міністр економіки Роберт Габек був серед політиків, які заявили, що Німеччина повинна уникати китайських інвестицій у критичну інфраструктуру, якщо це можливо.

Прихильники угоди кажуть, що вона дозволить Гамбургу, де Шольц був мером протягом семи років, йти в ногу з портами-конкурентами, які також борються за китайську торгівлю і деякі з яких частково належать Cosco.

Пекін раніше заявляв, що сподівається, що Німеччина розглядатиме угоду в “об’єктивному і раціональному світлі”, не політизуючи економічні відносини.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Європейська комісія попередила уряд Німеччини не схвалювати інвестиції китайської компанії Cosco в порт Гамбурга.

Нагадаємо, оголошено про “план Маршалла XXI століття” для відбудови України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram