Новини
30 Травня 2022
460

Німеччина нарощує запаси газу

Сьогодні країна отримує з рф близько 35% необхідного їй газу

На тлі повномасштабного військового вторгнення росії на територію незалежної України керівник німецького Федерального агентства з мереж Клаус Мюллер закликав нарощувати запаси природного газу в Німеччині, повідомляє DW.

“Газові сховища в нашій країні заповнюються краще, ніж минулі роки, і вже заповнені більше, ніж на початку травня. Однак їх недостатньо на той випадок, якщо ми раптом станемо отримувати менше російського газу або якщо поставки взагалі припиняться”, — зазначив Мюллер.

Він нагадав про нові норми законодавства, згідно з якими газові сховища Німеччини мають бути заповнені більш ніж на 90%.

Якщо ці умови будуть виконані, а поставки газу припиняться, то Німеччині буде “необхідний буфер, щоб протриматися як мінімум два з половиною місяці в стабільних умовах та при нормальній зимі”.

Німеччина зараз отримує з росії близько 35% необхідного їй газу.

Із запуском плавучих терміналів зі зрідженим природним газом, який запланований пізніше цього року, залежність ФРН від російського газу скоротиться, але виникнуть нові витрати.

Частка газу, що використовується в Німеччині для виробництва електроенергії, зараз скоротилася до 10% у проти 15% у 2021 році.

Нагадаємо, 62 млн барелів російської нафти застрягли на танкерах у морі. На таку рекордну кількість немає покупців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram