Новини
29 Серпня 2022
446

Німеччина готується таємно націоналізувати “дочку” Газпрому

Підготовка триває з травня цього року

Фото: Olga Maltseva/ AFP

У Німеччині готуються до таємної націоналізації “дочки” Газпрому. Федеральний уряд нібито вже створив холдингову компанію, щоб мати можливість провести націоналізацію у короткостроковій перспективі, повідомляє видання Welt.

“Підготовка до можливої ​​націоналізації колишньої німецької дочірньої компанії російської державної компанії “Газпром” йде швидше, ніж передбачалося раніше. Згідно з інформацією, федеральний уряд таємно створив холдингову компанію, щоб мати можливість провести націоналізацію у короткостроковій перспективі”, — стверджують журналісти.

Досі колишня компанія “Газпром Німеччина”, яка була перейменована на Securing Energy for Europe (SEFE), перебуває під опікою Федерального мережевого агентства Німеччини.

У німецькому Міністерстві економіки підтвердили, що їм відомо про заснування холдингової компанії. Прессекретар заявила, що до цього нібито готувалися ще в травні цього року “виключно як запобіжний захід для будь-якої реструктуризації”.

Нагадаємо, що Німеччина заплатила високу ціну за дешевий газ із рф. Анналена Бербок визнала, що її країна пожертвувала своєю безпекою та незалежністю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram