Новини
18 Липня 2022
500

Німці виходять з фінансування Nord Stream-2

Німецький громадський фонд, створений для допомоги російському Газпрому виходить із проєкту

Німецький фонд, який фінансував будівництво газопроводу “Північний потік-2”, має намір повністю розірвати зв’язки з проєктом, повідомляє Reuters.

Фонд, створений для допомоги російському Газпрому у побудові газопроводу “Північний потік-2”, хоче виплатити €12 млн, щоб закрити свої зобов’язання перед дочірньою компанією Nord Stream AG.

Водночас наразі незрозуміло, чи може компанія провести необхідні фінансові транзакції з огляду на санкції ЄС проти росії. Фонд створений у 2021 році на пожертву €20 млн від Nord Stream AG та €200 тис. від уряду землі Мекленбург-Передня Померанія. Він мав комерційний департамент, призначений для закупівлі та володіння майном, необхідним для завершення проєкту.

За словами голови фонду Ервіна Селеринга, організація хоче розірвати всі зв’язки з “Північним потоком-2”, виплативши €12 млн своїх зобов’язань зареєстрованій у Швейцарії компанії Nord Stream 2 AG, яка завершила прокладання газопроводу Балтійським морем минулого року.

Близько €10 млн із загального бюджету надійшло від продажу обладнання та матеріалів, які свого часу профінансовано “Північним потоком-2”. Фонд відшкодує також €2 млн різних передплат.

Нагадаємо, що уряд дасть 300 мільйонів на ремонт трьох зруйнованих ТЕЦ. Кошти дозволять підготуватися до опалювального сезону.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram