Новини
1 Квітня 2021
687

Нікому не вір 1-го квітня: Цікаві розіграші від публічних людей та ЗМІ

Марс атакує Америку, жук-макароноїд та грошові перекази через рукостискання

У далекому 1938 році один американський радіоведучий дуже натуралістично виклав в ефірі твір Герберта Веллса “Війна світів”, що спричинило в США масову паніку. Люди повірили, що Марс атакує Америку. Та гучна історія трапилася восени, тому запідозрити журналіста в розіграші було непросто. Однак обдурити читачів і телеглядачів не раз вдавалося і в День дурня.

В середині минулого століття італійські спагеті були для британців чимось на зразок делікатесу. Репортаж BBC 1 квітня 1957 року про небувалий врожай спагеті у Швейцарії, який став можливий завдяки м’якій зимі та успішному знищенню жука-макароноїда, телеглядачі королівства сприйняли абсолютно серйозно.

У 1993 році “Китайська молодіжна газета” повідомила на першій шпальті сенсаційну новину про те, що для кандидатів наук зроблять виключення з чинної в той час в КНР демографічної політики “Одна сім’я — одна дитина”. Як пояснило видання, поява у розумних та освічених батьків більшого числа нащадків у перспективі позбавить країну від необхідності кликати до себе на роботу величезну кількість іноземних фахівців для здійснення програм модернізації економіки. Прямо під статтею газета зробила зауваження, що це першоквітневий жарт. Проте багато хто все одно повівся на розіграш. Більш того, новину передрукували навіть деякі західні та гонконзькі ЗМІ. Після цього китайська влада заборонила свято, затаврувавши 1 квітня як небезпечну західну традицію.

А от український банкір Олег Гороховський також не відстає від закордонних ЗМІ. На своїй сторінці у Facebook він розмістив публікацію, що закликає користувачів Monobank чіпуватися.

“Що дає чип?

• Перекази через рукостискання.

• Безконтактна оплата, навіть при відсутності терміналу.

• Інформаційний блок: курси валют, прогноз погоди, баланси карт тощо.

• Здоров’я: основні медичні показники виводяться на сітківку ока, крім того, якщо показники артеріального тиску або пульс знаходяться в критичній зоні, чіп інформує власника звуковим сигналом та чутливою ​​вібрацією.

• Активність: забудьте про трекери та датчики — monoчіп замінює їх усі. Плавання, біг, тріатлон, велосипед та ще понад 15 активностей тепер вимірюються в автоматичному режимі.

• Повний захист від шахраїв: зламати чіп неможливо, доступ до інтерфейсу можливий тільки через ДНК власника.

• Також для клієнтів старше 21 року є режим XXX: ви можете виводити на сітківку ока під час сексу будь-який дорослий контент”.

Пост зібрав понад 3 тис. лайків за 7 год та купу жартівливих коментарів.

До Міжнародного дня сміху Investory News пропонують ознайомитися з найуспішнішими комедіантами, відомими всьому світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram