Новини
20 Грудня 2019
1 693

Nike звітує: Квартальний прибуток компанії зріс на 32%

Фінансовий результат покращився завдяки продажам у Китаї та лінійці Air Jordan

Прибуток виробника спортивного одягу та взуття Nike за II кв (завершився в кінці листопада) перевищив усі сподівання аналітиків, показавши зростання на 32% до $1,12 млрд. При цьому виторг компанії збільшився на 10% до $10,3 млрд, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що на зростання фінансових показників Nike вплинуло три показники: збільшення онлайн-продажів, зростання продажів у Китаї, та гарні фінансові результати лінійки Air Jordan.

Цифрові продажі Nike виросли у II кв на 38%, не в останню чергу завдяки активності покупців під час передсвяткових розпродажів. “Так, продажі в “чорну п’ятницю” у Північній Америці зросли на 70%”, – йдеться у повідомленні.

У компанії нагадали, що в листопаді перестали продавати свої товари на Amazon, зосередившись на продажу через власний додаток. “Виторг у Китаї зріс, у порівнянні з минулим роком на 23%. При цьому зростання продажів на найбільшому для Nike американському ринку склало 5%”, – повідомили у компанії.

І додали, що продажі лінійки Air Jordan, яка має назву на честь баскетболіста Майкла Джордана і була запущена ще в 1980-і роки, вперше перевищили $1 млрд за квартал.

Нагадаємо, нещодавно Nike презентувала підписку на кросівки для дітей – Nike Adventure Club. Новий сервіс допоможе батькам не турбуватися про регулярне оновлення взуття через те, що дитина виросла з чергової пари. Батьки можуть оформити підписку на доставку від чотирьох до 12 пар взуття на рік, а коли дитина виросте з взуття, компанія забере кросівки на переробку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram