Новини
14 Травня 2020
1 300

Незвичайний бізнес: В галереї США продають намальовані собакою картини з канабісом на додачу

Так, можна купити картину за $55 і отримати 3,5 грама як бонус 

Два підприємці з Вашингтона відкрили художню галерею, де продають намальовані собакою картини й додають у кожне замовлення кілька грам марихуани, пише Business Insider.

Продавати канабіс безпосередньо в окрузі Колумбія протизаконно, але так би мовити “дарувати” його разом з покупкою, у порівнянній вартості, ніхто не забороняє. Цією лазівкою скористалися засновники галереї District Derp Анаіс Хейз і Крістофер Ліката.

Всі картини в галереї написані 4-річним псом Судо, для якого Ліката зробив спеціальну кисть. Їх доставляють покупцю разом з “подарунком” — марихуаною, кількість якої пропорційна вартості роботи. Наприклад, можна купити картину за $55 і отримати 3,5 грама як бонус або витратити $330 і отримати 1 унцію.

“Марихуана не може мати ніякого грошового вираження. Призначати ціну можна тільки на той продукт, який доставляють разом з нею”, — пояснила партнер вашингтонської юридичної фірми Мередіт Кіннер, яка спеціалізується на правовому статусі канабісу.

“Одна з причин, по якій ми змогли зв’язати марихуану і картини Судо, в тому, що у творів мистецтва не може бути конкретної ціни. Різні люди готові платити за картини різні суми”, — пояснила співвласниця галереї Анаіс Хейз.

Через обмеження, пов’язані з поширенням коронавірусу, мер Вашингтона Мюріел Боузер закрила всі художні галереї в місті до 15 травня, але залишила відкритими аптеки, де продається марихуана.

Як пислаи раніше Investory News, обсяг інвестицій в ринок канабісу різко скоротився. Так, за даними PitchBook, тільки в минулому році в стартапи, що займаються канабісом інвестували приблизно $2,3 млрд, що на 57% більше, ніж у 2018 р. Проте, одні експерти вважають нинішній рік для цього сектору успішним, інші ставлять під сумнів його розвиток.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram