Новини
5 Червня 2020
867

Невтішні перспективи: Норвегія наступного року різко скоротить інвестиції в нафтогазову галузь

Можливе зниження податків може полегшити фінансування нових проєктів нафтогазовими компаніями

У 2021 році інвестиції в нафтогазову галузь Норвегії різко скоротяться, повідомляє Reuters. Так, згідно з оглядом Центрального статистичного бюро Норвегії (SSB), що заснований на даних норвезьких нафтових компаній, у 2020 році інвестиційні програми скоротяться до 180,3 млн крон ($19 млрд), у порівнянні з лютневим прогнозом у 185,4 млн крон ($19,6 млрд).

“У 2019 році інвестиції склали 177,5 млн крон ($18,7 млрд). Передбачається, що наступного року інвестиції в нафтовий сектор Норвегії складуть 145,6 млн крон ($15,4 млрд), у порівнянні з більш раннім прогнозом у 152 млрд ($16 млрд)”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що зниження податків, яке наразі розглядається парламентом країни, може полегшити фінансування нових проєктів нафтогазовими компаніями.

“У зв’язку з цим, є ймовірність, що скорочення інвестицій у 2021 році буде менш значним, ніж те, що ми спостерігаємо наразі”, – зазначили у SSB.

Раніше Investory News писали, що Норвегія оголосила про згортання нафтових проєктів біля берегів Лофотенських островів в норвезькій Арктиці, запаси яких становлять від 1 до 3 млрд барелів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram