Новини
31 Січня 2022
770

Невигідно заправляти: Укравтогаз припиняє роботу

На сьогодні за закупівельною ціною газу неможливо давати привабливу ціну для клієнтів

Дочірня компанія НАК “Нафтогаз України” — Укравтогаз — закриває всі автомобільні газонаповнювальні компресорні станції (АГНКС) з 1 лютого 2022 року, повідомляє пресслужба компанії.

“З 06:45 1 лютого 2022 року буде припинено комерційне заправлення автотранспорту на АГНКС Укравтогазу у зв’язку зі зменшенням обсягів реалізації стисненого природного газу, зростанням вартості природного газу та електроенергії, а також внаслідок несприятливої ​​кон’юнктури ринку”, — йдеться у повідомленні.

Це вже третя та остання хвиля закриття станцій Укравтогазу. З 1 грудня 2021 року компанія закрила 34 станції, з 1 січня — ще 32, з 1 лютого будуть закриті 11 газозаправних станцій, що залишилися. Інші станції знаходяться на непідконтрольній території.

“Диво не сталося, і наше підприємство постраждало в ситуації, що склалася. На даному етапі ціна газу не змінюється, він як був дорогим, так і залишається дорогим, тому ми змушені піти на такий крок і призупинити роботу всіх своїх станцій”, — прокоментував enkorr директор Укравтогазу Олександр Ватажишин.

Він додав, що компанія, як і усі промислові підприємства, купує газ на ринку. За закупівельною ціною газу 37 000 — 40 000 грн за тисячу кубів неможливо давати привабливу ціну для клієнтів, якщо порівняти з цінами інших видів палива.

В Україні налічується 215 газозаправних станцій, з яких сьогодні працюють не більше ніж 80.

Як заявив раніше глава INES, асоціації німецьких операторів систем зберігання газу та водню Себастьян Блешке, Європі загрожує серйозний дефіцит газу у 2022 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram