Новини
26 Листопада 2021
726

Невеселий розпродаж: Робітники Amazon з 20 країн страйкують у “Чорну п’ятницю”

Пандемія показала, як компанія ставить прибуток попереду працівників, суспільства й планети

Співробітники Amazon з двадцяти країн світу страйкують у “Чорну п’ятницю” з вимогою поліпшення умов праці, повідомляє Business Insider.

Протести відбуваються у межах ініціативи “Make Amazon Pay”, або “Змусьте Amazon платити” у коаліції з 70 міжнародними профспілками та організаціями. Серед них — Greenpeace, Oxfam та Amazon Workers International.

Очікується, що у заході 26 листопада братимуть участь працівники зі сфер “від нафтопереробних заводів, фабрик, складів, центрів обробки даних і корпоративних офісів”.

“Пандемія показала, як Amazon ставить прибуток попереду працівників, суспільства та нашої планети… Amazon бере занадто багато та віддає занадто мало. Настав час змусити Amazon платити”, — написав Make Amazon Pay у своїх вимогах.

Протести відбуваються на фоні зростання незгоди співробітників компанії з умовами праці, зокрема через тривалий робочий день, низьку оплату праці та складні системи оцінки ефективності.

Вимоги до Amazon враховують підвищення зарплат, кращу безпеку роботи та “зупинку жорсткого режиму продуктивності й спостереження, який Amazon використовував, щоб тиснути на працівників”.

У компанії заявляють, що інвестують “значні кошти” на окремі цілі, заявлені протестувальниками, наприклад — кліматичні вимоги.

Раніше Investory News писали, що Amazon поділить співробітників на три категорії. І дозволить директорам відділів вирішувати, як часто їх співробітники можуть приходити до офісу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram