Новини
9 Березня 2021
890

Невдало привітали: Burger King потрапив у скандал через твіти до 8 березня

Частина відвідувачів більше не ходитиме до ресторанів мережі

Фото: bk.com

Британський підрозділ мережі ресторанів Burger King опинився у центрі скандалу після серії твітів, присвячених Міжнародному жіночому дню, повідомляє Business Insider.

Тред у Twitter розпочався з фрази “місце жінок на кухні”. У наступному твіті Burger King додали уточнення: “Якщо, звичайно, захочуть. Тільки 20% шеф-кухарів — жінки. Наша мета змінити співвідношення кількості жінок і чоловіків у ресторанному бізнесі, наша мета — надихнути жінок будувати кар’єру в кулінарії”.

Після цього мережа ресторанів оголосила, що запускає нову стипендіальну програму, яка повинна допомогти співробітницям “здійснити свої кулінарні мрії”. Однак чимало користувачів Twitter розкритикували Burger King, назвавши цей PR-хід одним із найгірших в історії. Частина користувачів пообіцяла більше не ходити до ресторанів мережі.

“Неважливо, що станеться після цього твіту, реальність така, що він поширюватиметься без контексту, погано позначиться на бренді та у переважній більшості випадків не дозволить побачити позитивний посил”, — написала одна з користувачок Twitter. Американська актриса й комік Челсі Перетті додала, що “місце Burger King у сміттєвому кошику”.

Адміністратор сторінки Burger King у Twitter відповів деяким незадоволеним коментаторам, пояснивши, що компанія тільки хотіла привернути увагу до “недостатньої репрезентації жінок у ресторанній індустрії”.

Своєю чергою мережа ресторанів KFC висміяла твіт конкурентів, відповівши на нього картинкою з підписом “Найкращим моментом було видалити цей запис відразу після його публікації. Другий момент — прямо зараз”.

Через декілька годин Burger King видалила скандальний твіт. “Ми вас почули. Ми зробили помилку, опублікувавши перший твіт, і нам дуже шкода. Наша мета була в тому, щоб звернути увагу до того факту, що тільки 20% професійних кухарів на британських кухнях — жінки, й допомогти змінити це, видаючи кулінарні стипендії. Наступного разу ми впораємося з цим краще”, — наголошується на сторінці мережі у Twitter.

Раніше Investory News писали, що Burger King планує обігнати McDonald’s за кількістю ресторанів, розширивши їх до 40 тис. і увійти до найбільших глобальних компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram