Новини
15 Липня 2021
713

Netflix запускає публікацію з рекомендаціями щодо дитячого контенту

Завдяки наймолодшій аудиторії залучаються десятки мільйонів передплатників

Netflix планує розповідати батькам про інтереси їхніх дітей. Сримінговий сервіс запускає email-розсилку з рекомендаціями, розмальовками з улюбленими героями, а також списками тем, що цікавлять дитину. Лист приходитиме кожні два тижні. Крім цього, компанія додасть списки топ-10 до дитячого профілю, повідомляє Rusbase.

“Розгортання цих функцій — важливий крок для Netflix. Дитячі розважальні програми вже давно користуються популярністю, а сам ринок все більше нагадує поле битви для глобальних стримінгових сервісів”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що завдяки великій кількості дитячого контенту такі гіганти, як Disney +, залучають десятки мільйонів передплатників.

У новій розсилці Netflix приділить особливу увагу сімейному дозвіллю. За словами директора відділу інновацій Дженніфер Ніва, рішення про нововведення було узгоджено завдяки прямій взаємодії компанії з батьками та дітьми. “Вони хотіли більше спілкуватися й зблизитися з малюками”, — наголосила вона.

Netflix вже пропонує ряд функцій батьківського контролю, зокрема можливість відключити “автовідтворення” для дитячих профілів. Однак, як стверджує Дженніфер, під час пандемії було складніше відстежувати норму екранного часу, а “кожна сім’я має свій ліміт”.

Нова email-розсилка міститиме:

• список деяких фільмів і серіалів, які діти нещодавно дивилися у своєму профілі, а також тих, які в них зустрічаються;

• пропозиції за темами, які можуть сподобатися дитині, й можливість додати їх до списку для перегляду.

У листах для дітей молодшого віку також будуть розмальовки, які можна роздрукувати. Починаючи з цієї п’ятниці, 16 липня, розсилку автоматично отримуватимуть всі користувачі Netflix з дитячими профілями.

Також цього тижня Netflix представить ще одну функцію у всьому світі: списки топ-10 для дітей, які засновуватимуться на популярності й щодобово оновлюватимуться. “Цей крок також має важливе значення для компанії. Близько 60% передплатників Netflix щомісяця дивляться дитячий і сімейний контент, а 50% — анімаційні дитячі шоу та фільми”, — розповіли у компанії.

Однак конкуренція на ринку стримінгового контенту для сімей та дітей посилюється. Батьки все частіше обирають Disney+, а такі сервіси, як Amazon і HBO Max, також ліцензують і виробляють дедалі більшу кількість дитячих шоу.

Водночас Netflix стало складніше залучати нових передплатників. За перші три місяці 2021 року до сервісу приєдналося лише 450 тис. платних передплатників у Північній Америці та Канаді. “Тому Netflix особливо важливо зберегти наявних користувачів, а нові сімейні функції та послуги можуть значно цьому посприяти”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у червні кінокомпанія Стівена Спілберга домовилася про багаторічну співпрацю з Netflix. На роботу з Universal це не матиме впливу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram