Новини
7 Жовтня 2021
659

Nestle випустила яйця та креветки на рослинній основі

Компанія хоче, щоб рослинний білок “замінив би будь-який тваринний білок”

Компанія Nestle випустила рослинні замінники яєць і креветок. За словами харчового гіганта, веганські версії яєць і креветок можна використовувати в приготуванні страв так само як і оригінальні продукти. Вони будуть продаватися в обмеженій кількості магазинів на декількох європейських ринках під брендом Garden Gourmet, пише Bloomberg.

Замінник яєць від Nestle містить соєвий білок і жирні кислоти омега-3, а креветки зроблені з морських водоростей, гороху і рослини коньяк, яке зустрічається в Азії. Nestle, що відставала від конкурентів, подвоїла зусилля з розширення лінійки продуктів на рослинній основі.

Найбільша у світі продовольча компанія розраховує на велику дистриб’юторську мережу, щоб доставляти продукти споживачам через супермаркети всьго світу. CEO Nestle Марк Шнайдер сказав, що амбіції компанії полягають у тому, щоб рослинний білок “замінив би будь-який тваринний білок”.

Він назвав рослинні замінники тенденцією на довгі роки, а не на квартал або рік. Харчова промисловість, очолювана такими транснаціональними корпораціями, як Nestle і PepsiCo, останні роки зіткнулася зі зростаючим тиском з боку споживачів і урядів через виробництва нездорових продуктів на фоні поширення ожиріння та діабету.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, ожиріння у світі майже потроїлося з 1975 року. Nestle вже відмовилася від кондитерського підрозділу в США і створила там спільне підприємство з виробництва морозива.

Загальний обсяг продажів харчових продуктів на рослинній основі Nestle у 2020 році становив близько $753 млн, а обсяг продажів замінників молочних продуктів — $108 млн. Поточний портфель компанії включає альтернативи м’ясу, морепродуктам і молочним продуктам, зокрема морозиво та веганські кондитерські вироби.

У травні Nestle перейшла на альтернативи коров’ячого молока під брендом Wunda, почавши конкурувати з Oatly та Alpro від Danone.

Тим часом транспортна компанія Nishida Shoun, що базується на південному заході Японії, знайшла додаткове джерело біопалива: на основі супу рамен тонкоцу. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram