Новини
12 Грудня 2019
1 305

Nestle продає бренди морозива спільному підприємству Froneri за $4 мільярди

Для Froneri угода розширить ринок в США та додасть $1,8 мільярда до річних продажів

Фото: Laurent Gillieron / KEYSTONE

Nestlé SA погодилася продати Froneri свій бізнес з виробництва морозива в США за ціною $4 млрд, передавши контроль над брендами, зокрема Häagen-Dazs, спільному підприємству, заснованому у 2016 р. швейцарською групою, повідомляє Reuters.

Froneri була створена після того, як Nestlé об’єднала свій європейський бізнес з виробництва морозива у 20 країнах з R & R, підрозділом французької приватної інвестиційної компанії PAI Partners.

Це одна з найбільших компаній з виробництва морозива у світі з оборотом близько $2,9 млрд швейцарських франків ($2,91 млрд).

Для Froneri угода розширить ринок в Сполучених Штатах і, як очікується, додасть $1,8 млрд до річних продажів.

“Ми переконані, що успішна бізнес-модель Froneri може бути поширена на ринок США”, — зазначив генеральний директор Nestlé Марк Шнайдер.

Nestlé володіє правами на Häagen-Dazs в Сполучених Штатах, в той час як виробник Yoplait General Mills продає преміальний бренд на ринках за межами США.

З моменту приходу Марка Шнайдера в Nestlé у 2016 р., у компанії приступили до реалізації стратегії, спрямованої на продаж продуктів преміум-класу у перспективних категоріях, таких як дитяче харчування і кава, та водночас почали позбавлятися від неефективних підприємств.

Раніше в цьому році швейцарська компанія зупинила свій бізнес з виробництва м’ясних виробів Herta і продала свій косметичний бізнес з виробництва засобів для догляду за шкірою консорціуму на чолі з приватною шведською інвестиційною групою EQT Partners за $10,2 млрд.

Очікується, що нинішня угода буде закрита в першому кварталі 2020 р. після схвалення регулюючих органів, повідомили в Nestlé.

Виробник кави Nescafe і шоколадних цукерок KitKat продовжить вести інші підприємства з виробництва морозива в Канаді, Латинській Америці та Азії.

Нагадаємо, рада директорів Nestlé прийняла рішення розподілити акціонерам Nestlé суму в розмірі до 20 млрд швейцарських франків ($20,14 млрд) в період з 2020 по 2022 рр., головним чином у формі викупу акцій

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram