Новини
21 Січня 2021
895

Nestle інвестує $787 мільйонів у 100-відсоткову каву

Швейцарський бренд направить кошти на екологічний розвиток Nescafe

Продовольчий гігант Nestle SA планує найближчі десять років направити понад 700 млн швейцарських франків ($787 млн) на розвиток свого популярного бренду кави Nescafe, повідомляє Bloomberg.

До програми відповідального постачання кави бренд підштовхнуло бажання споживачів знати, звідки вони беруть їжу, напої та як вони виготовляються.

Як і більшість компаній, що виробляють харчові продукти та напої, кавові компанії знаходяться під тиском, щоб бути більш прозорими щодо своїх ланцюгів поставок та активізувати зусилля, спрямовані на боротьбу зі зміною клімату.

Компанія має намір до 2025 року виробляти 100% кави Nescafe, відстежуючи весь ланцюжок поставок до окремо взятих фермерів.

Також кавовий бренд буде скорочувати викиди вуглекислого газу своїх постачальників сировини та власних виробництв. Планується використання пакувальних матеріалів, що не завдають шкоди навколишньому середовищу.

Nestle прагне досягти нульового рівня нетто-викидів вуглекислого газу до 2050 року.

Голова підрозділу з виробництва кави та напоїв Філіп Навратіл зазначив, що інвестиційна програма має такі пріоритети: “збільшення доходів фермерів, контроль стандартів щодо вирубки лісів і прав людини, скорочення викидів вуглецю та перехід до упаковки, що переробляється”. Він уточнив, що це не остаточний обсяг інвестицій. Але заявлена сума останні десять років більш ніж удвічі перевищує інвестиції компанії в сталий розвиток.

Nestle — один із найбільших у світі виробників харчових продуктів. Компанія випускає шоколадні та кондитерські вироби, готові сніданки, їжу для домашніх тварин, дитяче та лікувальне харчування, каву, мінеральну воду та інше. В її портфелі — понад 2 тис. брендів.

Нагадаємо, що компанія Nestle стала офіційним дистриб’ютором кави Starbucks в Україні. Це буде найбільший ринок, де світовий гігант запускається без мережі кав’ярень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram