Новини
23 Липня 2019
808

Нештучні інвестиції: Microsoft вкладає $1 млрд у OpenAI

На основі хмарної платформи Microsoft Azure компанії розвиватимуть штучний інтелект

Компанія Microsoft заявила, що планує інвестувати $1 млрд у засновану у Сан-Франциско організацію OpenAI, що розвиває штучний інтелект (ШІ). Тепер дві компанії робитимуть це разом, але вже на основі хмарної платформи Microsoft Azure, повідомляє VentureBeat.

Згідно умов угоди корпорація зможе продавати продукти на основі деяких технологій OpenAI – яка, у свою чергу, використовуватиме хмару Azure для тестування своїх моделей ШІ.

За словами співзасновника OpenAI Грега Брокмана, компанії потрібно було це партнерство, в тому числі “через нестачу обчислювальних потужностей”. “Загалом з 2012 по 2018 рік кількість обчислень, необхідних для запуску моделей штучного інтелекту, зросла більш ніж у 300 тисяч разів”, – розповіли у компанії.

За інформацією Reuters, минулого року чверть всіх витрат OpenAI припала на хмарні обчислення. “У 2017 році компанія витратила на це $7,8 млн”, – зазначає видання. І додає, що організація випустила кілька проектів: платформу дослідження алгоритмів ІІ OpenAI Gym, ігрову платформу Neural MMO для навчання ботів, генератор чотирихвилинної композиції MuseNet AI, програму OpenAI Five, що обіграла професійних гравців в Dota 2 та інші.

Компанія OpenAI заснована Ілона Маском, Пітером Тілєм та іншими партнерами у 2015 році. Разом вони інвестували в організацію $1 млрд. До 2020 року компанія планувала витратити лише «невелику частину цієї суми». У лютому 2019 року Маск заявив, що покинув компанію через конфлікт інтересів. За його словами, Tesla намагалася найняти тих же людей, що й OpenAI.

Нагадаємо, на початку травня китайському розробнику штучного інтелекту Megvii, відомому як Face ++ в останньому раунді фінансування вдалося зібрати $750 млн. Таким чином оцінка Megvii перевищила $4 млрд, оскільки стартап готується до IPO в Гонконзі, що заплановане на кінець 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram