Новини
15 Січня 2021
1 020

Нерадісний 2020: Україна за “індексом щастя” на 38 місці з 42 країн

У світі минулого року вважали себе щасливими 40% населення

Україна опинилася на п’ятому місці з кінця в рейтингу щасливих країн світу — 38-е місце серед 42. Найщасливішою країною у 2020 році став Киргизстан, де себе вважають щасливими 85% жителів, свідчать результати соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Найнещасніші за нашу країну тільки жителі Північної Македонії (-3%), Гани (0%), Гонконгу (7%) та Вірменії (12%). При цьому Македонія стала єдиною опитаною країною з негативним індексом щастя у 2020 році виявилася.

Як повідомляється, в цілому у світі у 2020 році вважали себе щасливими 40% населення. В Євросоюзі найбільш щасливою країною є Іспанія (56%), в Польщі цей показник склав 39%, а в Росії — 19%.

Асоціація незалежних дослідницьких агентств Gallup International опитала в 42 країнах 38,709 тис. осіб. У кожній країні протягом жовтня-грудня минулого року було проведено інтерв’ю з представницькою вибіркою з приблизно 1000 чоловіків і жінок або особистим шляхом, або телефоном, або через Інтернет. Похибка опитування становить від +3-5% на рівні 95% довіри.

В Україні у 2020 році дане дослідження провів КМІС спільно з Фондом “Демократичні ініціативи” методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Опитування проходило серед дорослого населення (18+) України. Опитування не проводилося на територіях, що тимчасово не контролюються владою України — АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Під час опитування проведено тисячу інтерв’ю. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,5%.

Як писали раніше Investory News, соціальна мережа для ділових контактів LinkedIn склала міжнародний індекс кар’єрних можливостей, який показує професійні проблеми та перспективи працівників усього світу. Найбільш позитивно налаштовані працюючі жителі азійських країн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram