Новини
29 Квітня 2020
1 098

Непогані справи: Квартальний прибуток Alphabet зріс на 3%, виручка — на 13%

Такий результат досягнуто завдяки високому попиту на сервіси компанії в умовах пандемії

Чистий прибуток Alphabet Inc., який володіє холдинговою компанією Google, в першому кварталі 2020 р. зріс на 3% — до $6,84 млрд, або $9,87 на акцію, у порівнянні з $6,66 млрд, або $9,5 на акцію, за аналогічний період попереднього року, свідчать дані звіту компанії.

Показник першого кварталу 2019 р. містив у собі разові витрати на сплату штрафу за рішенням Єврокомісії в розмірі $1,697 млрд. Як повідомляється у документі, квартальна виручка Alphabet збільшилася на 13% — до $41,16 млрд. Показники зросли завдяки високому попиту на її сервіси в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Експерти, опитані FactSet, в середньому прогнозували чистий прибуток компанії в першому кварталі на рівні $10,71 на акцію при виручці в $40,8 млрд.

Водночас, компанія повідомила про 10%-е зниження рекламних доходів у березні, попередивши, що другий квартал також буде складним для рекламного бізнесу.

За словами головного фінансового директора Alphabet Рут Порат, компанія трохи скоротить капіталовкладення у 2020 р., а також зменшить темпи найму нових співробітників. При цьому, компанія продовжить реалізацію програми викупу акцій відповідно до планів, оголошеними раніше.

“Результати за перші два місяці першого кварталу були сильними, проте в березні ми зіткнулися з істотним скороченням рекламних доходів. Ми маємо намір зосередитися на підвищенні ефективності, продовживши, при цьому, інвестувати в довгострокові можливості”, — йдеться в прес-релізі.

У Alphabet вважають, що другий квартал буде складним для рекламного бізнесу. “Однак, як тільки компанія вийде з кризи й ситуація в глобальній економіці нормалізується, це знайде відбиток у рекламних доходах”, — заявила Порат.

Виручка Google в першому кварталі зросла на 14%, до $40,98 млрд. Надходження від реклами збільшилися на 10%, до $33,76 млрд. Витрати на придбання трафіку підвищилися на 9%, до $7,45 млрд.

Рекламні доходи YouTube підскочили на 33%, до $4,04 млрд, виручка сервісу Google Cloud — на 52%, до $2,78 млрд.

Акції Alphabet подорожчали на 7,5% в ході додаткових торгів у вівторок, 28 квітня. З початку поточного року їх вартість опустилася на 7,7%.

Як писали раніше Investory News, технологічні компанії Amazon, Apple, Alphabet, Facebook і Microsoft втратили в сукупності $416,63 млрд через пов’язану з коронавірусом волатильністю світових ринків.

Трансатлантичний біржовий оператор Nasdaq Inc також повідомив про зростання скоригованого квартального прибутку на 23%, чому сприяла волатильність ринку, викликана коронавірусом, яка привела до зростання обсягів торгів у березні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram