Новини
5 Лютого 2021
1 337

Небезпечний майнінг: Bitcoin шкодить навколишньому середовищу

Для генерації коду споживається стільки енергії, скільки використовує ціла країна

Подорожчання біткоїну виявилося шкідливим для навколишнього середовища, оскільки майнінг криптовалюти залишає за собою великий вуглецевий слід, повідомляє CNBC.

При майнінгу виробляється 36,95 мегатонн вуглекислого газу на рік, приблизно як у Новій Зеландії. А за оцінками Digonomist, він споживає стільки ж енергії, що й Чилі — близько 77,78 ТВт-год.

За словами представника Кембридзького центру альтернативних фінансів Мішеля Раухса, на частку майнінгу припадає близько 0,5% від загального світового споживання електроенергії.

Біткоїн (Bitcoin) — електронна валюта, концепт якої був озвучений Сатосі Накамото 2008 року і презентований ним через рік потому.

Спочатку ця криптовалюта коштувала всього кілька центів і практично не привертала до себе особливої уваги громадськості. Тільки у 2013 році курс біткоїна вперше подолав позначку $1000.

Успішнішим стає біткоїн — вища ціна. А чим вища ціна, тим більша конкуренція, а отже, й більше енергії витрачається на видобуток. Сьогодні ціна одного Bitcoin дорівнює $38 034.

Блокчейн — цифровий реєстр всіх транзакцій з біткоїном — спроєктований таким чином, щоб користувачі не могли “двічі витратити” кошти — недолік, при якому один і той самий цифровий токен може бути витрачений більше одного разу.

Кожен блок, який додається до ланцюжка, містить жорстке криптографічне посилання на попередній блок. Прихильники біткоїнів кажуть, що це робить його надзвичайно безпечним.

Нагадаємо, Ілон Маск допоміг злетіти акціям біткоїна, розробника гри Cyberpunk 2077 і GameStop, завдяки своїм твітам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram