Новини
19 Лютого 2020
917

Не зовсім вдалий аукціон: Мінфін залучив 1,5 мільярда гривень від продажу держоблігацій

Попит значно перевищував пропозицію тільки по найкоротшим облігаціям

Міністерство фінансів України на проведеному у вівторок, 18 лютого, аукціоні з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 1,53 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що на аукціоні інвесторам запропонували номіновані в гривні держоблігації з терміном обігу 6 місяців, 1 рік і 3 роки.

За підсумками аукціону 6-місячні ОВДП були розміщені на 344 млн грн, 1-річні ОВДП — 1,15 млрд грн, 3-річні ОВДП — на 32 млн грн. При цьому попит значно перевищував пропозицію тільки по найкоротшим облігаціям.

Середньозважена дохідність 6-місячними гривневими ОВДП склала 9,82%, 1-річним гривневим ОВДП — 9,63%, 3-річним гривневим ОВДП — 10,11%.

Мінфін провів не найбільш вдалий аукціон з продажу ОВДП. Так, 11 лютого міністерство на аукціоні залучило до державного бюджету 9,2 млрд грн. Найбільше було отримано від валютних облігацій — 4,952 млрд грн.

Нагадаємо, на аукціоні 28 січня Міністерство фінансів України на внутрішньому ринку провело успішне розміщення державних облігацій з терміном обігу сім років. Таким чином, до бюджету надійшло 6,3 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram