Новини
3 Листопада 2020
697

Не виправдали сподівань: Walmart забрала роботів-помічників з магазинів

У компанії зазначають – люди краще справляються зі своєю роботою, не лякаючи клієнтів і колег

Найбільший у світі ритейлер Walmart відмовився від використання машин для сканування полиць і відстеження запасів після багаторічних спроб автоматизувати магазини за допомогою роботів, повідомляє The Wall Street Journal.

Як зазначили у компанії, “люди як і раніше краще справляються з цією роботою – і у них менше шансів відлякати як колег, так і покупців”.

У Walmart продовжать експериментувати з деякими видами роботів і автоматизованими технологіями, але відмовляться саме від роботів-помічників. “Використання роботів, які перевіряють, які полки порожні і яких товарів не вистачає, виявилося не найрентабельнішим рішенням. Найближчим часом цю роботу виконуватимуть люди”, – зазначає видання.

За словами представника Walmart, компанії вдалося дізналися багато нового про те, як технології можуть допомогти співробітникам полегшити роботу та підвищити якість обслуговування клієнтів.

“Ми продовжимо тестувати нові технології та інвестувати у наші власні процеси й додатки, щоб краще розуміти та відстежувати запаси, а також допомагати доставляти продукти на наші полички якомога швидше”, – розповів він.

Як зазначає WSJ, новина стала потрясінням для Bossa Nova, яка надала Walmart роботів. Компанія звільнила половину співробітників.

Нагадаємо, нещодавно компанія Walmart оголосила, що відкриє чотири експериментальних магазини по всій території США, куди будуть вмонтовані нові технології та інструменти, що задовольнятимуть потреби як оффлайн-клієнтів, так і онлайн-покупців. Зміни торкнуться технології доповненої реальності (VR), портативних мобільних пристроїв, нових додатків, вивісок і оновлених касових терміналів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram