Новини
15 Червня 2020
835

Не ризикують: Влада Естонії відкликала 30% криптовалютних ліцензій у зареєстрованих компаній

Причина – вони можуть вести шахрайську діяльність за кордоном

У Естонії влада прийняла рішення відкликати 500 ліцензій у зареєстрованих в країні криптовалютних компаній, що становить 30% від їх загального числа, повідомляє Bloomberg.

У 2017 році Естонія стала однією з перших країн в Європі, що легалізували діяльність криптовалютних компаній. “Менш ніж за 3 роки ліцензії отримали понад 1,4 тис. компаній”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку 2019 року найбільший данський банк Danske Bank було звинувачено у відмиванні $220 млрд через невеликий підрозділ в Естонії. “Це призвело до посилення вимог щодо учасників фінансового ринку. Ліцензій у першу чергу позбулися криптовалютні компанії, які не приступали до операційної діяльності протягом 6 місяців з моменту отримання дозволу”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що на думку служби фінансового нагляду Естонії, такі компанії можуть використовувати естонську ліцензію для ведення шахрайської діяльності за кордоном.

Регулятор заявив про нові міжнародні ризики, які найчастіше виявляються саме при роботі з криптовалютою. З цією метою також були прийняті поправки в законодавство, що посилюють вимоги до ліцензування криптокомпаній.

“Так, заявки тепер розглядатимуть 90 днів, а не 30, як раніше. Сума ліцензійного збору була збільшена з €345 до €3,3 тис.”, – уточнює видання. При цьому офіційні криптокомпанії повинні базуватися на території Естонії або мати окремий підрозділ, якщо це іноземна компанія.

Тим часом американський інвестиційний банк Goldman Sachs заявив, що криптовалюта, в тому числі й біткоїни, не є повноцінними активами. Інвестори в США і по всьому світу сприйняли це як оголошення “війни” популярному інструменту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram