Драйв
24 Серпня 2020
2 609

Не пожаліли коштів: ТОП-6 найдорожчих фільмів від Netflix

Стрімінговий сервіс витрачає багато грошей на фільми, до яких традиційні кіностудії ставляться з обережністю

Попри те, що деякі картини так і не здобули тієї популярності, на яку розраховували їх творці, Netflix все одно витрачає купу грошей на створення нових кінострічок. Портал Business Insider зібрав свій рейтинг з шести найдорожчих кінопроєктів стрімінгового сервісу.

6. “Яскравість” (2017)
Бюджет: $90 млн (Джерело: IMDb Pro)

“Яскравість” один із перших оригінальних фільмів Netflix, але компанія була настільки впевнена в проєкті, що виділила $90 млн на його створення. Фентезійний бойовик з Віллом Смітом у головній ролі вийшов до того, як компанія розпочала оприлюднювати кількість глядачів.

Рейтинг фільму на Rotten Tomatoes склав всього 28%, але CCO Netflix Тед Сарандос назвав проєкт успішним і заявив, що критики “не розуміють його комерційний потенціал”.

5. “Потрійний кордон” (2019)
Бюджет: $115 млн (Джерело: Indiewire)

Netflix ризикнув витратити серйозну суму на фільм категорії 16+, і, схоже, це спрацювало. Бойовик “Потрійний кордон” став одним із найпопулярніших за всю історію сервісу – за перші чотири тижні після виходу на екрани його подивилися 63 млн разів. 

4. “Примарна шістка” (2019)
Бюджет: $150 млн (джерело: IMDb Pro)  

“Примарна шістка” режисера Майкла Бея – один із найуспішніших фільмів Netflix. За даними сервісу, він займає четверте місце у списку з 83 млн переглядів за перші чотири тижні після виходу.

3. “Ірландець” (2019)
Бюджет: $159 млн (Джерело: IMDb Pro)

Гангстерський епос Мартіна Скорсезе тривалістю три з половиною години отримав десять номінацій на Оскар. Попри те, що ні одну статуетку фільм так і не отримав, це не зобразилося на його популярності: Netflix повідомив, що фільм набрав 64 млн переглядів за перші чотири тижні.

Серйозна частина бюджету проєкту пішла на створення складної технології, яка дозволила акторам, враховуючи Роберта Де Ніро та Аль Пачіно виглядати молодше.

2. “Червоне повідомлення» (дата виходу невідома)
Бюджет: $160-200 млн. (Джерело: Variety)

Головні ролі у фільмі “Червоне повідомлення” виконають Дуейн “Скеля” Джонсон, Райан Рейнольдс і Галь Гадот. Зйомки були відкладені на початку цього року через пандемію коронавірусу, тому дата релізу досі невідома.

Значна частина бюджету піде на зарплату акторам: Гадот і Рейнольдс отримають по $20 млн за фільм, а гонорар Джонсона буде ще вищим. Це пов’язано з тим, що, за даними Variety, він буде одним із продюсерів проєкту.

Спочатку повідомлялося, що бюджет фільму складе $200 млн, але Variety передбачає, що підсумкова сума може знизитися до $160 млн.

1. “Сіра людина” (дата виходу невідома)
Бюджет: понад $200 млн (Джерело: Deadline)

Джо й Ентоні Руссо, відомі за проєктами Marvel “Месники: Війна Нескінченності” та “Месники: Фінал”, знімуть для Netflix фільм “Сіра людина”.

Його бюджет складе понад $200 млн – на даний час це рекордна сума для кінопроєктів сервісу. Брати Руссо мають намір створити франшизу “рівня Джеймса Бонда”, до якої будуть залучені Кріс Еванс (Капітан Америка), а також Райан Рейнольдс.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram