Новини
19 Серпня 2020
788

Не домовлятимуться: Трамп відтермінував торгові перемовини з Китаєм

Посилення жорстокої позиції американського президента щодо КНР, яка спостерігається останнім часом, не втихає

Президент США Дональд Трамп повідомив журналістам, що відтермінував торгові перемовини з Китаєм, повідомляє Інтерфакс.

“Я відстрочив переговори з Китаєм”, – заявив він на пресконференції в Аризоні. Президент пояснив, що не хоче говорити з представниками КНР саме зараз. “Те, що Китай зробив з цією країною та світом – немислимо. Я скасував перемовини з ними”, – наголосив він.

Видання нагадує, що раніше американський президент покладав на Китай відповідальність за поширення коронавірусної інфекції у світі.

Крім того, останніми тижнями відзначається посилення позиції Трампа щодо Китаю. Так, він заявив про намір заборонити на території США діяльність китайських компаній, у тому числі гіганта електронної комерції Alibaba.

Ще раніше підписав укази, що вимагають від китайської компанії ByteDance відмовитися від діяльності додатку TikTok у США, мотивуючи тим, що ця діяльність може загрожувати національній безпеці Сполучених Штатів.

У результаті ByteDance, власник соціальної мережі, під тиском влади США розглядає різні варіанти розвитку подій, оцінивши TikTok у $50 мільярдів.

Нагадаємо, нещодавно Microsoft підтвердила, що веде перемовини щодо придбання американського бізнесу TikTok і повідомила, що гендиректор компанії Сатья Наделла обговорює угоду з президентом США Дональдом Трампом.

Крім того, за інформацією американського видання WSJ, можливе об’єднання з американською частиною TikTok обговорює й Twitter. Наразі детальні умови угоди не розкриваються.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram