Драйв Новини
11 Жовтня 2022
1 822

Inc. обрав три нові книжки на тему психічного здоров’я

Основні теми — глобальне зростання нещастя та епоха ізоляції

Три книжки від американського Inc., які розповідають, як можна допомогти собі у найважчі часи.

Blind Spot (“Сліпа пляма: глобальне зростання нещастя і те, як лідери його впустили”)

Згідно з дослідженням американського інституту громадської думки Gallup, рівень нещастя в усьому світі досяг рекордно високого рівня. Люди відчувають більше гніву, смутку, болю, тривоги та стресу, ніж колись раніше, відколи Gallup почав складати індекс щастя.

За даними аналітиків, нещастя неухильно зростало протягом десятиліття, і його зростання було в сліпій зоні майже всіх світових лідерів. У книжці “Сліпа пляма” генеральний директор Gallup Джон Кліфтон закликає уряди вимірювати та кількісно оцінювати добробут та щастя громадян та описує індикатори, на які лідерам потрібно звернути увагу.

Кліфтон каже: “Хоча експерти, здається, підраховують майже все — викиди CO2, чисельність населення міських нетрів, ВВП кожної країни — вони не вимірюють систематично, як люди почуваються. Усі політики хвилюються, коли зростає безробіття. Але що робити, коли у людей піднімається рівень гніву? Чи стресу? Або смутку? Вони взагалі знають, що це сталося? Як розв’язати ці наростальні глобальні проблеми?”.

Brain Energy (“Енергія мозку”)

У книжці “Енергія мозку” гарвардський психіатр доктор Кріс Палмер викладає нову теорію, яка поєднує знання про психічні захворювання в межах єдиної концепції: психічні розлади — це метаболічні порушення мозку.

Спираючись на дослідження, проведені за останні десятиліття, Палмер докладно пояснює нове розуміння психічних захворювань — від симптомів та факторів ризику до того, що відбувається на клітинному рівні.

Brain Energy проливає світло на нові способи лікування, що відкриваються цією теорією, які застосовуються до всіх психічних розладів, зокрема тривожність, депресію, алкоголізм, розлади харчової поведінки, біполярний розлад, аутизм і навіть шизофренію.

Книжка поєднує передову науку з практичними порадами та стратегіями з відновлення психічного здоров’я. Доктор Палмер пише: “Brain Energy не лише дає відповіді, на які ми давно чекали, а й пропонує нові рішення. Я сподіваюся, що вона покладе край стражданням і змінить життя мільйонів людей у ​​всьому світі. Якщо ви або хтось, кого ви любите, страждаєте на психічне захворювання, це може змінити і ваше життя”.

On Belonging: Finding Connection in an Age of Isolation (“Про приналежність: пошук зв’язку в епоху ізоляції”)

У новій книжці активістки та педагога Кім Самуель On Belonging докладно розглядається те, що вона називає “кризою соціальної ізоляції”, — явище, яке лише посилилося під час пандемії.

“Ця епоха ізоляції створила та підживлювала підступні та токсичні цифрові простори, сприяла повсюдному зростанню проблем із психічним здоров’ям, особливо серед молоді, і змусила нас почуватися самотнішими, ніж будь-коли”, — пише Самуель.

У пошуках рішень письменниця пропонує право на належність, яку вона розглядає “не як нове офіційне юридичне право, а, швидше, як прихований перебіг встановлених міжнародних прав людини, сучасна моральна основа, яка надихає та інформує соціальні рухи, що охоплюють різні верстви суспільства”.

Зі зростанням нерівності, переміщення людей планетою та ізоляції відсутність приналежності позначається на психічному здоров’ї дуже багатьох.

Раніше Investory News писали про 6 найкращих бізнес-книжок 2022 року за версією Financial Times.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram