Новини
27 Травня 2021
808

НБУ: В Україні запрацює нова система електронних платежів

Систему міжбанківських платежів переведуть на цілодобовий режим

Національний банк України (НБУ) почав розробку нового покоління системи електронних платежів (СЕП) на основі міжнародного стандарту ISO 20022, повідомляє УНІАН з посиланням на голову НБУ Кирила Шевченка.

“Наступним нашим глобальним проєктом є переведення платіжної інфраструктури України на міжнародний стандарт ISO 20022. Цей стандарт надасть банкам, бізнесу нові можливості, здешевить транзакції та підвищить гарантованість їх доставлення й безпеки”, — зазначив він під час онлайн-конференції.

В планах регулятора — до кінця 2022 року не лише модернізувати роботу СЕП, а й перевести її роботу в режим 24/7, оскільки сьогодні вона працює в режимі 23/7.

“Разом з Мінцифри ми врегулювали можливість використання мобільного додатку “Дія” для дистанційної ідентифікації клієнтів і отримання ними фінансових послуг. Крім того, це можна зробити через систему Bank ID НБУ — це державна система віддаленої ідентифікації, яку розвиває Національний банк”, — зазначив Шевченко.

За його словами, система дуже стрімко нарощує кількість учасників. До неї підключені 34 банки-ідентифікатора, і це означає, що онлайн-послуги з використанням системи Bank ID доступні 99% користувачів платіжних карт на ринку.

Нагадаємо, Нацбанк спільно з платіжними системами Visa і Mastercard підписали Меморандум про сприяння конкурентному платіжному ринку в Україні, що сприятиме здешевленню вартості безготівкових операцій та захисту інтересів українців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram