Новини
31 Січня 2022
547

НБУ: На міжбанку знизився попит на валюту

Регулятор і надалі дотримуватиметься принципів гнучкого курсоутворення

У Національному банку України (НБУ) констатують зниження попиту на валюту на міжбанківському валютному ринку минулої п’ятниці, йдеться у пресрелізі регулятора.

“У п’ятницю, 28 січня, попит на валюту на міжбанківському валютному ринку знизився, і гривня зміцнилася до 28,68 грн/$1. Національний банк цього дня не здійснював інтервенції на валютному ринку”, — йдеться у повідомленні.

Загалом упродовж 24-27 січня НБУ продав $759,5 млн з метою згладжування надмірних коливань над ринком. У Нацбанку наголошують, що ключовою причиною підвищеного попиту на валюту був саме психологічний фактор, викликаний інформаційним середовищем, що погіршується, на фоні геополітичної напруженості. Також впливали сезонні й тимчасові фактори — активізація бюджетних виплат у грудні та високі ціни на енергоносії.

“Ми бачимо, що ситуація на валютному ринку контрольована і поточний шок ринок проходить краще, ніж попередні. Попит населення на валюту залишається помірним. Щоденна купівля бізнесом валюти без зобов’язань хоч і дещо зросла — до $15 млн з $11-$12 млн минулого року — проте, враховуючи обсяги валютного ринку, не створює тиску на нього”, — зазначили в НБУ.

Національний банк України й надалі дотримуватиметься принципів гнучкого курсоутворення. Зазначається, що наявний обсяг валютних резервів дозволяє продовжувати активно діяти на валютному ринку послідовним і передбачуваним способом та нівелювати тимчасові сплески.

Як писали раніше Investory News, з початку січня Національний банк України продав зі своїх резервів $1 068 млн (чисте сальдо) для стабілізації валютного курсу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram