Новини
1 Квітня 2020
698

НБУ на міжбанку придбав $64 мільйони

Пропозиція валюти з боку бізнесу перевищувала попит

Національний банк України у вівторок, 31 березня, придбав на міжбанківському валютному ринку $64 млн, тоді як у понеділок центробанк не виходив на ринок з інтервенціями, про це йдеться у повідомленні регулятора.

“$64 млн – але вже не продав, а купив Національний банк на міжбанківському валютному ринку. Позитивні новини з Верховної Ради, які наблизили Україну до нової програми співпраці з МВФ, ймовірно, підбадьорили валютний ринок”, – йдеться в повідомленні НБУ.

Нацбанк уточнює, що 31 березня пропозиція валюти з боку бізнесу перевищувала попит, тому гривня зміцнилася. “За підсумками торгів котирування змістилися в бік позначки 27,6 грн/$”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що вперше з початку ажіотажу навколо коронавірусу інтервенції на валютному ринку були додатними. “Ми поповнили міжнародні резерви, втім, як і завжди, не протидіяли ринковим трендам”, – наголосили в НБУ.

Загалом із початку року, з урахуванням вівторка, 31 березня, Нацбанк купив у резерви $1,35 млрд, продав – $2,75 млрд.

Нагадаємо, Україна виплатила Міжнародному валютному фонду (МВФ) $409,6 млн у програмі розширеного фінансування EFF 13 березня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram