Новини
6 Грудня 2019
661

НБУ: Міжнародні резерви України зросли на $0,5 мільярда

Станом на 1 грудня 2019 року вони становили $21,93 мільярда

Міжнародні резерви України станом на початок грудня становили $21,93 млрд. Таким чином, у листопаді вони зросли на 2,5%, про це йдеться у повідомленні на сайті НБУ.

Зазначається, що минулого місяця Нацбанку вдалося поповнити резерви на $897,8 млн (чиста купівля). “Зокрема, було куплено $777,8 млн за єдиним курсом і $120,0 млн шляхом вибору найкращого курсу”, – нагадує регулятор.

І додає, що інтервенцій з продажу валюти Національний банк упродовж місяця не проводив.

Крім того, $644,7 млн було спрямовано на обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті. “З цієї суми €425,5 млн сплачено за облігаціями внутрішньої державної позики, а $9,2 млн – за єврооблігаціями. Крім цього, $84,4 млн спрямовано на виконання зобов’язань Уряду та Національного банку перед МВФ”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що решта коштів сплачена за іншими зобов’язаннями перед іноземними кредиторами та міжнародними фінансовими організаціями. “Ці витрати були частково компенсовані надходженнями на користь уряду $304,9 млн від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті”, – повідомили в НБУ.

На динаміку резервів упродовж місяця вплинула й переоцінка фінансових інструментів – зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют. “Минулого місяця їх вартість зменшилася на $29,6 млн”, – зазначили у НБУ.

І додали, що такий обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, “що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку”.

Раніше Investory News писали, що з початку 2019 року міжнародні золотовалютні резерви України поповнились на $5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram